Usein kysyttyä

 • Miten Smartvolt vaikuttaa maalämpöpumpun toimintaan ja lämmitykseen?

  Smartvolt ei vaikuta maalämpöpumpun perustoimintaan tai lämmityksen tasoon. Se optimoi lämmityksen ajankohtaa hyödyntäen pörssisähkön edullisimpia hintoja. Tämä tarkoittaa, että lämpötila pysyy miellyttävänä kotona, mutta sähkönkulutus ajoitetaan niin, että säästät rahaa sähkölaskussa. SmartVolt pidentää maalämpöpumpun kompressorin käyntiaikoja ja vähentää kompressorin käynnistys- ja sammutuskertojen lukumäärää parantaen laitteen kestoa. Halutessasi voit myös määritellä sähkön maksimihinnan, jonka jälkeen lämmitystä vähennetään automaattisesti, tai voit säätää lämmöntarvetta väliaikaisesti pienemmälle sovelluksessa, jos esimerkiksi käytät takkaa tai olet pitempään poissa kotoa.

 • Kuinka paljon säästän käyttämällä Smartvoltia?

  Säästöt riippuvat sähkönkulutuksestasi ja pörssisähkön hintojen vaihtelusta. Smartvoltin avulla voi säästää useita satoja euroja lämmityskuluissa vuosittain verrattuna kiinteähintaiseen sähkösopimukseen.

  Perehdy esimerkkitalon säästölaskelmiin tästä
 • Pörssisähkö pelottaa – Uskallanko vaihtaa sähkösopimusta?

  On totta, että pörssisähkön hintavaihteluihin liittyy riskejä. Smartvoltin optimointiratkaisu on kuitenkin suunniteltu pienentämään pörssisähkön riskit ja poimimaan sinulle vain pörssisähkön parhaat puolet. Kun sähkön käyttö optimoidaan oikein, on pörssisähkö selvästi edullisin vaihtoehto. Mikäli talvipakkasilla sähkön hinta nousee korkealle,  voit halutessasi sähkön hintapiikkien aikana leikata sähkönkulutusta asettamalla rajan sähkön hinnalle, jonka jälkeen lämmityksentarvetta vähennetään, tai jopa niin, että maalämpöpumppu ei käynnisty, ja voit lämmittää taloa esimerkiksi varaavalla takalla.

 • Mistä tiedän, toimiiko Smartvolt maalämpöpumppuni kanssa?

  Smartvolt toimii useimpien markkinoilla olevien maalämpöpumppujen kanssa. Verkkosivuilta löydät SmartVolt yhteensopivat maalämpöpumput. Jos laite ei siitä huolimatta sovi, saat rahat takaisin. Huomioithan, että jos sinulla on lattialämmityksen sijaan patterilämmitys, voi SmartVolt optimointi aiheuttaa hieman tavallista isompaa sisälämpötilojen vaihtelua. Tähän voit vaikuttaa valitsemalla 8 tunnin optimointi-ikkunan 12 tunnin tai 24 tunnin sijaan.

 • Mitä osia laitteeseen kuuluu?

  Perustoimitukseen kuuluu SmartVolt-ohjain, -virtalähde, tarvittavat kytkentäkaapelit. Lisävarusteena voi hankkia langattoman sisälämpötilamittarin, jolla voit seurata talosi lämpötilaa mobiilisovelluksen kautta.

  Huom. Jos talossasi ei ole langatonta internetyhteyttä, tai se ei yllä tekniseen tilaan, sinun täytyy hankkia erillinen wifi-reititin.

 • Miltä laite näyttää? Tuleeko sen mukana paljon rumia piuhoja?

  Laite on pieni, noin voipaketin kokoinen. Mukana tulevat vain tarvittavat kaapelit ja kytkentärasia. Laite asennetaan tyypillisesti tekniseen tilaan esimerkiksi maalämpöpumpun päälle, jolloin laite ei ole kodissa näkyvällä paikalla. Langaton sisälämpötila-anturi on myös pieni ja huomaamaton valkoinen laatikko, joka voidaan asentaa sopivaan paikkaan talon sisällä.

 • Mihin laite asennetaan? Viekö se paljon tilaa?

  Laite ei vie paljon tilaa. Smartvoltin ohjausyksikkö asennetaan lämpöpumpun lähelle esimerkiksi maalämpöpumpun päälle tai seinälle.

 • Kuka asentaa laitteen ja paljonko se maksaa?

  Voit asentaa laitteen itse mukana tulevien asennusohjeiden avulla. Laitteen asentaminen onnistuu, jos sinulla on kokemusta esimerkiksi kaiutinkaapelin katkaisemisesta ja kuorimisesta. Halutessasi voit tilata asennuksen SmartVolt-ammattilaiselta. Asennustyöstä voit hakea kotitalousvähennyksen. Asennustyö on tällä hetkellä mahdollista tilata vain pääkaupunkiseudulle, mutta pyrimme laajentamaan asentajaverkostoamme pikaisesti

  Perehdy asennusohjeisiin tästä
 • Pitääkö minun säätää laitteen asetuksia?

  Laitteen asetukset kalibroituvat automaattisesti mobiilisovelluksessa antamiesi lähtötietojen perusteella. Halutessasi voit tehdä säätöjä mobiilisovelluksen kautta, jos haluat esimerkiksi ylläpitää matalampaa tai korkeampaa lämpötilaa. Mobiilisovellus antaa mahdollisuuden huomioida talon erityispiirteitä, kuten lämmityksen optimointijakson pituutta, auringon säteilylämmityksen vaikutusta ja takan käyttöä. Maalämpöpumpun asetuksista täytyy kytkeä sähkövastukset pois päältä lisäenergian lähteenä, jotta SmartVolt ohjaus toimii oikein.

 • Pitääkö laitetta huoltaa?

  Laite on täysin huoltovapaa. SmartVolt-järjestelmä asentaa päivitykset automaattisesti, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä.

 • Kuinka kestävä laite on?

  Smartvoltin valmistuksessa on käytetty vain laadukkaimpia komponentteja, joten voit luottaa sen kestävyyteen vuosiksi eteenpäin.

 • Miksi valita juuri SmartVoltin järjestelmä?

  SmarVolt on helposti asennettava ja nopeasti käytteenotettava ratkaisu, joka ei tarvitse merkittäviä muutostöitä kodin sähköjärjestelmään. Laite on myös erittäin käyttövarma. Jos esimerkiksi internet yhteys katkeaa pitkäksi aikaa, järjestelmän optimointi ohittuu ja maalämpöpumppu palaa normaaliin ulkolämpötilapohjaiseen ohjaukseen. Tämä on merkittävä ero verrattuna esimerkiksi laitteisiin, joilla pelkän releen perusteella ohjataan lämpöpumppua. Tällöin lämpöpumpun lämpötilakäyrät joudutaan muokkaamaan releohjaukseen sopiviksi ja häiriötilanteessa lämpöpumppu lämmittää jatkuvasti tai ei lämmitä ollenkaan.

  SmartVolt ohjain on suunniteltu myös helposti ohitettavaksi irroittamalla kaksi kaapelia ja kytkemällä näiden päät yhteen, jos laite jostain epätodennäköisestä syystä rikkoutuu.

  SmartVolt järjestelmän sisälämpötilamittarin lämpötilatiedon välittäminen ei perustu internet-yhteyteen. Tämä tuo lisäturvaa järjestelmän huolettomaan käyttöön, koska talosi lämpätilatieto on saatavilla, vaikka talosi internetyhteys katkeaisi.

  SmartVoltin teknisellä tiimillä on taustallaan vuosikymmenien vankka kokemus maalämpöpumpuista ja automaatiosta, mikä varmistaa sen, että lämpöpumppuasi ohjataan laitteen ominaisuudet huomioiden ja maalämpöpumpun kuormitusta pienentäen.

  SmartVolt järjestelmä huomioi sääennustetiedon sekä auringon säteilylämmön vaikutuksen rakennuksen lämmittämisessä. Älykkäämmällä ohjaustavalla säästät enemmän, koska turha lämmittäminen jää pois.

  SmartVolt järjestelmä suojaa sinua pörssisähkön hinnan vaihteluilta ja huippuhinnoilta. Mobiiliapplikaatiossa näkyy etukäteen huippukorkeista sähkön hinnoista, jolloin voit suojautua kustannusyllätyksiltä vähentämällä lämmitystä maalämpöpumpulla ja käyttämällä varaavaa takkaa.

  Älykkään ratkaisun lisäksi olemme panostaneet erityisesti asennuksen helppouteen ja laitteen vaivattomaan käyttöön. Asennus on kehitetty asennusvirheitä eliminoivaksi.